Särskilt boende

Tunaberg är ett särskilt boende med omtanke om hela människan. För att bo på boendet krävs att man blivit beviljad placering i särskilt boende av biståndshandläggare i kommunen. Vi har avtal med flera kommuner, bland annat med Södertälje. Om ni är nyfikna på boendet är ni välkomna att ta kontakt med oss så hjälper vi er vidare.

Boendet ligger fint centralt i Järna med gångavstånd till centrum. Trädgården och skogen ger en känsla av att befinna sig i naturen. Fastigheten är byggd av miljövänliga material och väggarna är laserade i harmoniska färger. Som boende har du din egen lägenhet och har tillgång till gemensamma utrymmen som ett trivsamt vardagsrum, kök, matsal och trädgård.

Vår mat

Maten lagas från grunden i vårt kök. Råvarorna är efter tillgång ekologiska, biodynamiska och närodlade.

Vård och omsorg

I vårt omsorgsarbete tar vi vara på vardagens sysslor, årstidernas växlingar, årshögtiderna och övriga fester.

Kroppsvård och Terapier

Vi lägger vikt vid positiva kroppsupplevelser som taktilmassage, medicinsk fotvård, insmörjningar, manikyr, pedikyr, hårvård och övrig hygien. För att understödja välbefinnandet hos våra boende erbjuder vi terapier som sjukgymnastik, målningsterapi och massage. Som boende har du tillgång till läkare, sjuksköterska, tandhygienist och tandläkare samt arbetsterapeut som följer upp kring hjälpmedel. Alla ordinarie medarbetare har undersköterskeutbildning samt grundutbildning i taktil massage.

Välkommen att ta kontakt

Mailadress till föreståndare: info@stiftelsentunaberg.se
Telefonnummer till avdelningen: 08 551 70042

Adress:
Tavestavägen 37
153 30 Järna